IDO ve Metro güçlerini birlestirdi
Istanbul – Izmir 6.5 saate iniyor

Dünyanin en çok yolcu tasiyan firmasi IDO ve Metro Turizm, Istanbul – Izmir arasinda halen karayolu ile 9 saat süren yolculugu 6.5 saate indirecek anlasmaya imza atiyor. Anlasma ile entegre biletler hem Metro’dan hem de IDO’dan alinabilecek. Biletini alan yolcu Yenikapi iskelesinden IDO Feribotu ile Bandirma’ya gidecek, Bandirma’da beklemekte olan Metro otobüsüne binerek yolculuguna hiç ara vermeden devam edecek. Böylece 9 saat süren yolculuk 6.5 saatte tamamlanacak.


IDO DIS HAT BILETLERI METRO’DAN

Ayrica anlasma çerçevesinde IDO’nun dis hat biletleri, Metro Travel Acentelerinde de satilacak. Bu uygulama ile yolcular bilet almak niçin feribot iskelesine gitmek zorunda kalmayacak. Deniz yolculuklarinda konforlu, hizli, güvenli ve avantajli seyahatin adresi IDO ile kara yolculuklarinda Türkiye’nin en büyügü Metro arasinda imzalanan anlasmayla, IDO dis hat biletleri artik IDO giseleri, çagri merkezi ve www.ido.com.tr internet sitesinin yani sira Metro Travel acentelerinden de satin alinabilecek.

SEFER IPTALINDE METRO DEVREYE GIRECEK

Anlasma ile olumsuz hava kosullarindan kaynaklanan IDO’nun sefer iptallerine de çözüm getirildi. IDO’nun herhangi bir sefer iptalinde Metro Turizm devreye girecek. Bu durumlarda yolcular belirlenen feribot saatinde Metro Travel otobüsleriyle Bandirma’dan Istanbul’a, ya da Istanbul’dan Bandirma’ya karayoluyla tasinacak. Böylece sefer iptallerinde vatandaslar yolculugunu ertelemek zorunda kalmayacak.

IKI YAKAYA DA HIZMET GIDECEK

Entegre tasimacilik hizmetinin sunulacagi IDO’nun tarifeli feribot ve deniz otobüsü seferlerine iliskin hatlar ise sunlar: Kadiköy-Yenikapi-Bursa deniz otobüsü hatti, Bostanci-Yenikapi-Bandirma deniz otobüsü hatti, Yenikapi-Bursa feribot hatti, Yenikapi-Bandirma feribot hatti, Yenikapi-Yalova feribot hatti ve Pendik-Yalova feribot hatti.

KAZANAN YOLCU OLACAK

IDO Ticari Isler Genel Müdür Yardimcisi Ayse Naz Erer, yapilan anlasmanin denizyoluyla karayolunu birlestiren önemli bir isbirligi oldugunu belirterek sunlari söyledi: “IDO olarak yolcularimiza yeni seçenekler ve avantajlar sunmaya devam ediyoruz. Özellikle sonbahar-kis tarifemizi açiklamamizla birlikte yogun bir sezon yasiyoruz ve bu dönemde yolcularimiza rahat edebilecekleri yeni seçenekler sunabilmek bizim için daha da önemli. Bu anlasmayla birlikte, yolcularimiz artik daha çok noktada IDO biletlerine ulasabilecek. Seyahat dünyasinda farkli kulvarlarda, denizde ve karada ayri ayri yer alsak da, neticede ayni sektörün oyunculari olarak yan yana gelip entegre çözümler üretilebilmesi çok güzel. Bu tür isbirliklerinin en çok yolculara yarayacagini düsünüyoruz. “ Metro olarak yepyeni bir yapilanma içerisinde büyük yatirimlara imza attiklarini belirten Metro Turizm Yönetim Kurulu Baskani Senol Ayyildiz ise sunlari söyledi: “Metro Turizm, geçen yil tur operatörü seklinde konumlandirdigi Metro Travel noktalarinda müsterilerine A’dan Z’ye ‘travelshop’ hizmeti veren ciddi bir yatirima imza atmis ve artik sadece bir otobüs markasi olmaktan öteye gittiginin sinyallerini vermisti. Bugün de bu projelerden birini hayata geçirmis bulunuyoruz. Müsterilerimizin beklentilerini karsilarken beklemedikleri hizmetleri de kendilerine sunarak onlara her zaman kaliteyi veriyoruz.”

KARA VE DENIZ ULASIMININ IKI BÜYÜK OYUNCUSU

IDO, 53 gemisi ve 35 terminali ile sadece ülkemizin degil dünyanin da önde gelen feribot isletmelerinden biri olarak, yilda yaklasik olarak 50 milyon yolcu ve 10 milyon araç tasiyor ve özellikle Marmara bölgesindeki ulasima büyük katki sagliyor. Araç filosu ve tasinan yolcu sayisi açisindan Türkiye’nin en büyük seyahat sirketi konumunda olan Metro Turizm ise günlük ortalama 1.300 otobüs seferi düzenliyor ve 2013 yilinda 21 milyon 500 bin yolcu tasiyarak 920 milyon TL ciroya ulasti.